Zaloguj się na stronie głównej kont Google. (Jeśli nie pamiętasz hasła, możesz je zresetować).
Kliknij Zamknij konto i usuń wszystkie usługi oraz powiązane z nimi dane, aby usunąć konto. Jeśli nie widzisz tego linku u dołu strony, prawdopodobnie Twoje konto zostało utworzone przez organizację lub firmę. Aby usunąć konto, skontaktuj się z administratorem domeny.
Potwierdź usunięcie konta. Aby to zrobić, musisz zaznaczyć te dwie opcje: „Tak, chcę usunąć swoje konto” i „Tak, przyjmuję do wiadomości, że nadal ponoszę odpowiedzialność za wszelkie należności naliczone w związku z ewentualnymi oczekującymi na realizację transakcjami finansowymi”. Możesz bez obaw zaznaczyć drugą opcję, jeśli nie używałeś żadnych płatnych usług Google, takich jak AdWords czy Google Checkout, lub jeśli nie masz żadnych oczekujących transakcji finansowych powiązanych z tymi usługami.